Nimanbegu- Rajzing Rajnke: Saradnja između SAD-a i CG u korist opšteg razvoja demokratizacije društva
Nimanbegu i Rajzing Rajnke, foto: Skupština CG

Nimanbegu- Rajzing Rajnke: Saradnja između SAD-a i CG u korist opšteg razvoja demokratizacije društva

Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu primio je danas ambasadorku SAD-a Džudi Rajzing Rajnke i njene saradnike Levis Gitero i Zlatko Ivanović, i u prijateljskoj atmosferi razmijenili su mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Crnoj Gori, država regiona, te napretku Crne Gore u pregovorima za EU.

Nimanbegu je ambasadorku upoznao sa aktivnostima Skupštine u radnoj grupi za reformu izbornog zakonodavstva, koja je trenutno u blokadi, a u cilju poboljšanja izborne klime u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, takođe je upoznao i o zakonskim rješenjima i zahtjevima manjinskih partija, osobito albanskih, koja bi dovela do autentičnog predstavljanja manjina u Skupštini.

Nimanbegu je upoznao Rajzing Rajneke sa pitanjima važnim za unaprjeđenje položaja u opštinama gdje većinu čine Albanci, a prije svega na polju ekonomskog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine (pitanje Solane), privatizacije (pitanja hotela u Ulcinju) i restitucije (pitanje povratka nacionalizovane imovine pravim vlasnicima).

Ambasadorka je pohvalila albansku dijasporu iz Crne Gore u SAD, i njihov doprinos ključnim pitanjima za razvoj demokratskog društva kako u Crnoj Gori, tako i u SAD-u.

Poseban fokus interesovanja Rajzing Rajnke bila je i tema zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na rješavanju pitanja ulcinjske Solane kao jedinstvenoj oazi ne samo Ulcinja i Crne Gore, već i šire.

Sagovornici su se složili da se izuzetna saradnja SAD-a i Crne Gore i dalje nastavi u korist opšteg razvoja demokratizacije društva i građana obije države i administracije, isticavši da će poseban fokus Ambasade biti mladi i njihova edukacija kao nosioci budućeg razvoja društva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.