Purović: Razvoj poljoprivrede jedan od ključnih razloga aspekata razvoja Tuzi
Azra Purović, foto: SD

Purović: Razvoj poljoprivrede jedan od ključnih razloga aspekata razvoja Tuzi

U našem kraju, Tuzima i Malesiji, poljoprivreda je oduvijek bila široko rasprostranjena kao najvažnija privredna djelatnost. Nažalost, posljednjih godina, ona je izgubila svoj prvobitni značaj, kazala je Azra Purović kandidatkinja na listi „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Tuzi“.

"Svjesni činjenice koliko je ova grana privrede važna za našu opštinu, te koliko je naš kraj bogat velikim i plodnim poljoprivrednim površinama, mi u Socijaldemokratama razvoj poljoprivrede vidimo kao jedan od ključnih aspekata razvoja opštine Tuzi, navela je Purović.

 Ona je ocijenila da je veliki problem poljoprivrednika sa ovih prostora upravo nemogućnost da svoje proizvode prodaju po profitabilnoj cijeni.

"Socijaldemokrate Tuzi ovaj problem prepoznaju i namjeravaju da mu, kao konstituent buduće lokalne vlasti, do kraja četvorogodišnjeg mandata stanu na kraj. Mukotrpan rad naših poljoprivrednika se mora isplatiti i biti garant njihovog kvalitetnog životnog standarda. Svjesni smo da su ključni izazovi vezani za ovu problematiku nedovoljne subvencije, ali i nelojalna konkurencija. Socijaldemokrate se zalažu za jednake šanse za sve, ali prije svega za zaštitu domaćih proizvođača", naglašava Purović.

Prema njenim riječima, žele da konačno sistemski riješe pitanje otkupa robe, kako se ne bi došlo u situaciju da trud i znoj naših poljoprivrednika na kraju bude beznačajan, jer nijesu u mogućnosti da ga unovče.

"Osim ovoga, osnova našeg plana za razvoj opštine Tuzi jeste i razvoj stočarstva. Ako druge opštine mogu otkupljivati velike količine mlijeka od naših proizvođača i od tog mlijeka praviti mliječne proizvode koje plasiraju na naše i regionalno tržište, onda je to najbolji garant kvaliteta tih proizvoda. Ako je sve to tako, a mi znamo da jeste, onda na tome baziramo naše uvjerenje da opština Tuzi može i treba imati svoju fabriku mliječnih proizvoda. Fabriku koja će zapošljavati građanke i građane Tuzi, koja će hraniti građanke i građane Tuzi i čiji će se proizvodi prodavati, kako na našem, tako i na regionalnom tržištu", poručila je Purović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.