Protestni skup u Budvi: Opozicija da nastavi da pokazuje jedinstvo u danima koji dolaze
Protest u Budvi, foto: DCG

Protestni skup u Budvi: Opozicija da nastavi da pokazuje jedinstvo u danima koji dolaze

U Budvi je, u Starom gradu, danas održan protestni skup pod nazivom „Gotov je! Ne boj se.“, koji su organizovali Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Održavanjem ovog skupa nastavljena je realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske.

Cilj održavanja skupa je i osnaživanje masovnog građanskog protesta koji se održava u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Skupu su prisustvoli poslanici, odbornici i drugi funkcioneri Demokrata, Demosa i Crnogorske, kao i veliki broj građana. Okupljenim građanima obratili su se Dragan Krapović, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Bivši predsjednik budvanske opštine i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović je rekao da nisu uspjeli da ih pobijede u Budvi ni kovertama, ni prijetnjama, ni zloupotrebom institucija.

Bečić je naglasio da Budvom danas upravlja legitimna i legalna vlast. Dodajući da je Budva danas mnogo bolje mjesto nego 2016. Taj boljitak, taj vrhunski interes građana je ono što je DPS kovertama poput Di Kejove otimao građanima Crne Gore. Sada moramo slobodu za cijelu Crnu Goru izboriti na ulici“, naveo je Krapović i poručio svim građanima u Crnoj Gori , "Svi u Podgoricu, ne boj se i odupri se, gotov je"!

dddcdcdcdcdc

Foto: DCG

Bečić je ponovo istakao da opozicija ne treba da se napada, već je potrebno da sarađuje i međusobno se dopunjuje.

“Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije, kako na ličnom, tako i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost. Što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije.Zato, kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost”, kazao je Bečić.

Bečić je, takođe, poručio da opzicija treba da nastavi da pokazuje jedinstvo u danima koji dolaze.

Lekić je poručio da nije vrijeme za govore, već dogovore, između građana koji su odlučili da ne budu poniženi i otuđene vlasti.

„Potcjenjuju građane ako misle da je ovo jedan prolazan revolt. Građani su na barikadama, sa samosvješću, kritičkim mišljenjem, i odlučnošću da dođe do konačne promjene. U aferama se osjeća zadah truleži, a mi nemamo ozbiljan odgovor vlasti. Nevjerovatne gluposti se saopštavaju. Neko je Mila Đukanović uporedio sa Svetim Petrom. To su nevjerovatne gluposti, ali sve to izražava agoniju sistema. Objasniće nam premijer Marković ovu situaciju u Baru oko vrtića. Da li je odlučio da posluša glas građana ili se govori o nekoj kazni", rekao je Lekić.

Pavićević je istakao da se upravo se na primjeru Budve pokazalo da opozicija može da bude dobra alternativa lošoj vlasti.

“Budvani su bili hrabri i 2016. godine na izborima poručili da žele promjene. Hrabrost naših Budvana je potrebna danas i cijeloj Crnoj Gori. Zato ćemo danas iz Budve, nakon ovog protesta, da krenemo i za naš Glavni grad”, rekao je Pavićević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.