Kampanja
Foto: Kodex.me

Kampanja "Jedna milijarda ustaje – Razbijam tišinu" sjutra u Delti

Događaj "Jedna milijarda ustaje – Razbijam tišinu" koji je najavljen za danas odložen je zbog jakog vjetra, te ce se isti održati sjutra u 12h u tržnom centru Delta city.

"Cilj nam je da podignemo svijest javnosti o svim oblicima nasilja, očiglednim i onim težim za prepoznavanje. Ove godine ćemo ustati protiv, silovanja, incesta, seksualnog uznemiravanja, trgovine ženama, dječijih prisilnih brakova,  femicida i nasilja prema LGBT zajednici", kazali su iz Sigurne ženske kuće.

Kako su naveli uz himnu kampanje “Break the Chain” nadjačaće nasilje nad ženama uz najpoznatijeg bubnjara sa naših prostora Dragoljuba Đuričića. 

Ocjenjuući, da bi se okončalo nasilje nad ženama, moramo se obavezati na snažnije prepoznavanje i sprječavanje nasilja. Dodajući da ne ustaje protiv nasilja samo jedan dan, već svaki dan i ta svijest o borbi koja se vodi mora biti prisutna u svemu što radimo.

"Pridružite nam se, da budete hrabrije/i, istražujete, promišljate, proučavate, spoznajete novo, pitate teška pitanja, angažujete se, preuzimajte akcije i izađete izvan svojih zona fizičke i intelektualne sigurnosti", poručuju iz Sigurne ženske kuće.

Ovaj događaj organizuju NVO Sigurna ženska kuća i NVO Ženski glasovi uz podršku Programa za podšku antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti, koje partnerski sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i UNDP, a finansira  Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.