Kreirati nove prilike za mlade na Balkanu i smanjiti njihovu potrebu da odlaze

Marković i generalna sekretarka RCC Bregu

Kreirati nove prilike za mlade na Balkanu i smanjiti njihovu potrebu da odlaze

Implementacija politika i odluka koje donosimo mora biti u našem fokusu kako bismo kreirali nove prilike za mlade ljude na Balkanu i smanjili njihovu potrebu da odlaze u inostranstvo, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i generalne sekretarke Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinde Bregu.

Iskazavši punu podršku radu RCC i čestitavši generalnoj sekretarki na preuzimanju dužnosti, Marković je kazao da Crna Gora kroz aktivno učešće u ovoj i drugim regionalnim inicijativama promoviše dijalog, razumijevanje i toleranciju, kao preduslove za stabilnost, time i za ekonomski rast i razvoj i bolji život građana.

„Povezivanje u okviru Berlinskog procesa je veoma važno za nas u svim ključnim oblastima: trgovine, infrastrukture, mobilnosti i digitalne agende“, naveo je premijer i ponovio da RCC u Crnoj Gori uvijek ma pouzdanog partnera.

Bregu je kazala da se RCC fokusira na regionalnu ekonomsku oblast, sa posebnim akcentom na digitalnu agendu i mobilnost, i u tom smislu istakla da RCC radi na pitanjima ukidanja rominga u regionu ukazujući na značaj te inicijative za njegove građane. 

20190223PVDuskoMarkovicgeneralnasekretarkaSavjetazaregionalnusaradnjuMajlindaBregu3

U susret sledećem samitu u okviru Berlinskog procesa, koji će biti održan u Poznanju u julu, obostrano je konstatovano da treba uraditi sve na nivou zemalja regiona kako bi se ovakve i druge inicijative ostvarile i donijele konkretne rezultate za Zapadni Balkan. 

„Svi imamo velika očekivanja u pogledu rezultata samita u Poznanju. Zato ćemo nastaviti energično da radimo sa regionom na ostvarivanju konkretnih rezultata u pogledu novog sporazuma o romingu i priznavanja stručnih kvalifikacija, ali i u oblasti trgovine i investicija. Integracija u Evropsku uniju, kao zajednički cilj Jugoistočne Evrope, treba biti pokretačka snaga u jačanju regionalne saradnje i naših daljih aktivnosti,“ rekla je Bregu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.