U djelovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmjerena
Foto:Dalmacija danas

Na Dinari -17 stepeni

U djelovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmjerena

U djelovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmjerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmjeren udar bure od čak 176 kilometara na sat.

To je najveća poznata brzina vjetra izmjerena u tom gradu.

U pojedinim djelovima grada granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vjetar oborio je saobraćajne znake, prenosi "Dalmacija danas".

U Splitu je izmjerena temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osjećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmjereno -17. 

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabilježeno je i par potopljenih jahti u Trogiru.

U Splitu bura nosi dijelove zgrade, dok su se pojavili i snimci žena koje ne mogu preći most zbog velikih udara vjetra. Stradao je i jedan gleb koji je zbog velikog udara vjetra završio u ogradi.

U Makarskoj je zabilježen udar vjetra od 191 kilometar na sat. Rekord je 212.4 kilometra na sat.

Bura s olujnim i orkanskim udarima doprinijela je širenju požara na otvorenim područjima koji su zabilježeni na području sedam policijskih uprava: Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, prenosi Anadolija.

Agencija javlja da je prilikom gašenja požara na Brdu kod Splita jedan vatrogasac zadobio lakše tjelesne povrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.