Nikolić:  Blijedi uloga pokretača protesta koji iz Londona obećava zlatna brda i doline
Miloš Nikolić

Nikolić: Blijedi uloga pokretača protesta koji iz Londona obećava zlatna brda i doline

Javni nastupi organizatora protesta posljednjih dana jasno su pokazali da se ne radi o građanskom već o političkom djelovanju u svim aspektima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

"Njihov vokabular je u potpunosti politički a ne građanski, i predstavlja sublimat onoga što opozicija decenijama bezuspješno ponavlja. Zahtjevi koje ističu su svojevrsni politički pamfleti, što je potpuno legitimno ukoliko se i formalno definišu kao politička partija. Jedan od organizatora protesta Džemal Perović čak precizno kaže da „predstavnike inicijativnog odbora vidi u novoj Vladi“, što su takođe političke aspiracije", naveo je u saopštenju Nikolića.

Partijsko djelovanje se, smatra on, najbolje vidi u organizacionom pogledu.

"Po sopstvenom priznanju, oni se oslanjaju na infrastrukturu opozicije i finansijsku podršku, od plakata, preko autobusa, do bine...Sada je svima jasno da iza protesta ne stoje Omer Šarkić, Džemal Perović, Demir Hodžić i drugi koji se tako predstavljaju, već da je minorni pokret URA od početka manipulisao njima sa sviješću da nema autoritet kod građana, krijući se iza navodnog inicijativnog odbora koji su, kako sami kažu, organizovali jednom „čat konferencijom“.", navodi poslanik DPSa.

Namjeru da URA prikriveno djeluje iza navodne građanske inicijative prozreo je, tvrdi Nikolić, njihov dojučerašnji partner Aleksa Bečić koji otvoreno pokušava da preuzme inicijativu.

"U tom cilju okupio je i manje političke subjekte na čelu sa Miodragom Lekićem i Vladimirom Pavićevićem, osmislio svoj slogan, i krenuo u partijsku kampanju na lokalnom nivou. Naravno, DF sve to vidi, i uključuje se u akciju dovođenja aktivista iz svih opština, oslanjajući se na iskustvo iz 2015. i 2016. Osnovane su tvrdnje i da su uloge ovako podijeljene u skladu sa scenarijom inostranog reditelja koji ovo sinhronizovano radi sa protestima u susjedstvu. Izgleda da je ovoga puta važnija uloga dodijeljena Demokratama u odnosu na DF, mada su realnije procjene da Bečić pokušava da prevesla lidere DF i da stane na čelo opozicije „mirnim putem“, bez oporih riječi i svađa na koje se svode njihovi odnosi, s krajnjim ciljem da ih iskoristi i da se neligitimnim putem dočepa vlasti.", saopštava poslanik DPSa.

Prema njegovim riječima, Perović, Šarkić, Hodžić i isturena grupa anonimusa samo su dekor opozicije.

"Ipak, pitanje je dana kada će isplivati na vidjelo samo trenutno potisnuti antagonizmi i nesuglasice između opozicionih partija, koje građanima ne nude ništa drugo osim rušenja vlasti po svaku cijenu. Dometi takve politike dobro su poznati većinskoj crnogorskoj javnosti.Kad je riječ o protestima, vidno blijedi uloga njihovog političkog pokretača, koji iz Londona obećava zlatna brda i doline, sve uz snažnu podršku nezavisnog poslanika Rudovića. Iako se iz petnih žila upinje da podrži proteste, nudeći Crnoj Gori spasilačke usluge, ovi istureni organizatori su se ogradili od njega i okarakterisali ga kao tajkuna", naveo je Nikolić.

Naglašava da je u datim okolnostima veoma  važna uloga ključnih međunarodnih partnera koji bezuslovno traže da se stvari rješavaju isključivo kroz dijalog, u okviru institucija sistema, afirmišući rezultate koje Crna Gora postiže na unutrašnjem planu i njen značajan doprinos stabilnosti regiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.