Opozicija na sastanku sa Hanom bila jedinstvena
Foto:Rtcg

Opozicija na sastanku sa Hanom bila jedinstvena

Opozicioni predstavnici susreli su se danas sa evropskim komesarom Johanesom Hanom od kojeg su, kako su kazali, dobili korisne i dobrobamjerne savjete.

Formiranje tehničke vlada je najbolji je put za Crnu Goru, poručio je predsjednika SDP-a Ranko Krivokapić.Ponavio je zahtjev SDP-a da neće biti nikakvih razgovora o izbornim uslovima dok ne bude formirana tehnička vlada.

“To je najbolji put za Crnu Goru. To je put da se raščisti mnogo toga na političkoj sceni Crne Gore i da se Crna Gora okupi oko spašavanja ekonomsko - socijalnog stanja. Da se Crna Gora okupi oko istog koncepta, a to je Evropska unija i da Crna Gora kao mala zemlja skupi sve kvaliteta što ima u tu tehničku vladu”, naveo je Krivokapić.

Lider GP URA Dritan Abazović  je kazao da je opozicija na sastanku bila jedinstvena i pozvao lidere opozicionih stranaka da i ubuduće bude tako i da zanemare sve razlike i partijske interese.

Na sastanku, predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, ukazao je evropskom komesaru za proširenje i susjedsku politiku na dramatičnost situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Afera “Koverat” potvrdila je sve ono što je opozicija tvrdila svih prethodnih godina, a to je da je opozicija u sve ranije izborne procese u trci na 100 metara kretala sa starta, a DPS sa 70 metara. Afera “Koverat” potvrdila je i koliko su bili impresivni rezultati koje je opozicija u takvim uslovima ostvarila i kakvi bi tek bili da se izborna trka odvijala i odvija u iole fer i ravnopravnim uslovima”, kazao je Bečić.

Što se tiče Demokratske Crne Gore, Bečić je istakao da su Demokrate krenule u realizaciju Plana vaninstutucionalnog djelovanja sa bliskim političkim subjektima, što podrazumjeva svake sedmice širom Crne Gore organizovanje protesta i drugih oblika mirnog, evropskog, demokratskog izražavanja nezadovoljstva, i da zajedno sa drugima opozicionim kolegama prisustvuju i masovnim građanskim protestima koji se dešavaju u Podgorici.Predsjednik Demokrata naglasio je da u Crnoj Gori nemamo izolovani problem i da jedna ostavka ne rješava ništa, već da u državi imamo sistemski problem, i da su za to neophodna sistemska rješenja.

Lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević su kazali evropskom da su najbrojnija ali i najprogonjenija opozicija u Evropi. 

"Nas trojica smo bili u zatvoru. Ja kao lider srpske stranke u Crnoj Gori podržavam sve demokratske zahtjeve opozicije. Ako su Albanci uspjeli da se izvore u Makedoniji za svoja prava, a ima ih manje nego nas Srba u Crnoj Gori, onda i mi Srbi ćemo se izboriti za nasa prava”, poručio je Mandić.

Predsjednik Socijalisitičke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković  potencirao neophodnost razrešenja sadašnje političke krize u Crnoj Gori.

Predsjednik Socijalističke narodne partije je govorio i o građanskim protestima, ističući činjenicu da su oni legitimni, demokratski čin, gdje građani na miran način izaražavaju protest zbog brojnih nepočinstava aktuelne vlasti dok je poslanik Goran Danilović kazao  da je Hanu saopštio stav Ujedinjene Crne Gore i dvoje nezavisnik poslanika da u ovom trenutku tehnička vlada nema alternativu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.