DPS: Osuđujemo napad na medije
DPS

DPS: Osuđujemo napad na medije

Kao partija, upozoravali smo da se atmosfera mržnje prema medijima koji nijesu po ukusu određenih političkih i interesnih grupacija sve više zahuktava, počevši od pritisaka na Javni servis Crne Gore do najnovijeg ataka na Dnevne novine, kazali su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Iz DPS-a su kazali da najoštrije osuđuju današnji napad na imovinu Dnevnih novina u njihovim prostorijama u Podgorici. 

"Pojedinci i njihovi politički nalogodavci koji su sa deklarativnih napada prešli na upade u prostorije medija u Crnoj Gori, samo su još jednom pokazali da je njihova želja za vlašću jača od navodne ideje slobode za koju se deklarativno zalažu", istakli su iz ove partije.

Oni su ocijenili da je najbolji primjer upad u prostorije Dnevnih novina, atak na njihovu privatnu imovinu ali i, što je još perfidnije, pritisak na novinare i urednike tih medija da im se pokaže kako će proći ukoliko ne izvještavaju po ukusu interesa minornih političkih subjekata koji galamom, nevaspitanjem i agresijom dobijaju medijski prostor.

"Demokratska partija socijalista još jednom iskazuje svoje izvorno opredjeljenje da se medijima mora obezbijediti nesmetan rad i najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbjednosti predstavnika medija. U tom cilju bezrezervno podržavamo nadležne institucije na rješavanju slučajeva napada na novinare", poručuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.