Stanje bezbjednosti saobraćaja u 2018. godini znatno poboljšano: Smanjen broj smrtno stradalih lica za 23,8 odsto
Foto: Vlada Crne Gore

Stanje bezbjednosti saobraćaja u 2018. godini znatno poboljšano: Smanjen broj smrtno stradalih lica za 23,8 odsto

Vlada Crne Gore je na danas održanoj 110. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković usvojila Izvjestaj o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori za 2018. godinu.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da osim toga, usvojen i Izvještaj o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori za 2018. godinu.

Prilikom predstavljanja Izvještaja konstatovano je da analiza statističkih pokazatelja o saobraćajnim nezgodama ukazuje da je stanje bezbjednosti saobraćaja u 2018. godini znatno poboljšano u odnosu na prethodnu godinu i da se može ocijeniti povoljnim.

Navedno je da je tokom 2018. godine smanjen broj smrtno stradalih lica za 23,8 odsto, broj teže povrijeđenih lica je smanjen za 9,5 dosto, a broj lakše povrijeđenih lica za 1,8 odsto.

"Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo zdravlja, Uprava za saobraćaj i Uprava policije da realizuju sve planirane mjere na implementaciji strateških i drugih planskih dokumenata i propisa i da nastave aktivnosti na obezbjeđivanju finansijskih i drugih preduslova za sprovođenje svih potrebnih mjera prema učesnicima u saobraćaju, tokom 2019. godine, zaključili su iz Vlade Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.