Kriminalci i bjegunci od pravde neće moći da nađu utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj
Nuhodžić i Sojlu

Nuhodžić u Ankari

Kriminalci i bjegunci od pravde neće moći da nađu utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić danas se u Ankari sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom.

Ocijenjeno je da je sastanak potvrda kvalitetnih bilateralnih odnosa i prijateljstva koje postoji među dvijema državama.

Nuhodžić je naglasio da je za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala potrebna intenzivna i kontinuirana saradnja i razmjena informacija.

„Naš zadatak je da, zajedničkim akcijama crnogorske i turske policije, pošaljemo poruku da svaki kriminalac, svaki bjegunac od pravde, zna da neće moći da nađe utočište niti u Crnoj Gori niti u Turskoj“, naveo je ministar Nuhodžić.

Iskazujući zadovoljstvo saradnjom i prijateljskim odnosima dvije države, Nuhodžić se zahvalio na pomoći koju Turska pruža u dijelu specijalističkih obuka i edukacija crnogorskih policajaca. Izrazio je uvjerenje da će današnji susret biti dodatan podsticaj daljem jačanju saradnje ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i Republike Turske.

Sojlu je naveo da je na sastanku dogovoreno unapređenje saradnje dva ministarstva u oblasti policijskih poslova i izrazio zahvalnost Crnoj Gori na podršci u borbi protiv ilegalnih migracija, krijumčarenja, organizovanog kriminala i terorizma.

„Današnji sastanak je kruna dobre saradnje i prijateljstva Republike Turske i Crne Gore. Članstvo Crne Gore u NATO-u je od izuzetne važnosti i, upravo zato, namjera naša dva ministarstva je da dodatno unaprijedimo saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavimo svim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama“, rekao je turski ministar.

„Stabilnost i dalji razvoj zemalja Zapadnog Balkana je jako važna za Tursku. Crnu Goru doživljavamo kao primjer multietničkog i multivjerskog sklada, imajući u vidu da u Crnoj Gori žive pripadnici različitih vjera i nacija“, rekao je Sojlu i dodao da predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan namjerava da u skorijem periodu posjeti našu zemlju. 

Nakon bilateralnog susreta, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejman Sojlu potpisali su Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u oblasti vanrednih situacija.

„Ovaj sporazum je potvrda obostrane spremnosti na solidarnost i saradnju naše dvije prijateljske države“, istakao je Nuhodžić.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić juče je učestvovao na konferenciji Budimpešta procesa „Partnerstvo za migracije zemalja puteva svile“ u Istanbulu, čiji domaćin je bilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turske.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.