Gradiće se stanovi za penzionere u Bijelom Polju
Foto: Opština Bijelo Polje

Opština će ustupiti lokaciju na Ribarevinama

Gradiće se stanovi za penzionere u Bijelom Polju

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović razgovarao je danas sa direktorom Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Dušanom Perovićem, predsjednikom Saveza penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i predsjednikom Udruženja penzionera Bijelog Polja Ratomirom Bulatovićem o poboljšanju standarda penzionera i izgradnji stanova za ovu populaciju.

Smolović je izrazio spremnost da Opština pruži podršku za izgradnju novih stambenih jedinica za penzionere na lokaciji Ribarevine tako što će ustupiti lokaciju za dvadestak stanova i obezbijediti komunalno opremanje zemljišta.

"U Bijelom Polju se posebna pažnja posvećuje ovoj populaciji jer imamo i Dom starih, koji svakodnevno unaprjeđuje kavalitet usluga kroz otvaranje novih servisa kao što je Odjeljenje za demenciju i Dnevni boravak za stara lica", pojasnio je Smolović.

Direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom upravom Bijelog Polja i najavio podršku Fonda za izgaradnju novih stambenih jedinica za penzionere.

"Fond izdvaja godišnje 300 hiljada eura za jednokratne pomoći penzionerima, što uz dopunska sredstva od članarine se obezbijedi 250 hiljada eura, što sve ukupno iznosi  550 hiljada jednokratne novčane pomoći penzionerima na teritoriji cijele Crne Gore", kazao je Perović.

Predsjednik Saveza penzionera Crne Gore Branko Vešović podržao je inicijativu da se ponovo grade stanovi za najstarije u Bijelom Polju.

"Savez penzionera Crne Gore pružiće punu podršku kao i u svim drugim gradovima sa ciljem rješavanja stambenih potreba penizonerske populacije", kaže Vešović i izražava zadovoljstvo saradnjom sa rukovodstvom Opštine Bijelo Polje.

Predsjednik Udruženja penzionera Bijelog Polja Ratomir Bulatović rekao je da je Bijelo Polje treća opština po broju penzionera u Crnoj Gori.

"U Bijelom Polju je 7.430 penzionera što dovoljno govori o brojnosti ove populacije u našoj opštini u odnosu na ukupan broj stanovnika", istakao je Bulatović i podsjetio na redovne aktivnosti ovog Udruženja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.