Tirana: Opozicija opkolila zgradu parlamenta, traže ostavku Vlade
Foto:Twiter@BalkanInsight

Opozicioni poslanici vratili mandate

Tirana: Opozicija opkolila zgradu parlamenta, traže ostavku Vlade

Pristalice albanske opozicije u četvrtak su opkolile zgradu Parlamenta i traže da Vlada podnese ostavku, tvrdeći da je korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalom, prenosi Anadolija.

Stotine policajaca i rolne bodljikave žice štite zgradu Parlamenta u glavnom gradu Tirani od demonstranata, a zasijedanje poslanika planirano za četvrtak je otkazano.

Opozicioni poslanici, predvođeni Demokratskom strankom desnog centra Lulzima Baše, potpisali su pisma ostavki u Parlamentu i zahtijevaju raspisivanje prijevremenih izbora. 

 

U saopštenju američke ambasade u Tirani pristalice opozicije su pozvali “da mirno ostvare svoje pravo na okupljanje i odbace nasilje“, a Vladu da se bude suzdržana.

Na protestima, održanim u subotu, demonstranti su pokušali da se domognu zgrade u kojoj je sjedište Socijalističke partije premijera Edija Rame, zbog čega je policija koristila suzavac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.