U Egiptu pogubljeno devet osoba umiješanih u ubistvo tužioca
Ilustracija

U Egiptu pogubljeno devet osoba umiješanih u ubistvo tužioca

Devet osumnjičenih pripadnika Muslimanskog bratstva pogubljeno nakon što su osuđeni za umiješanost u ubistvo glavnog tužioca 2015.

Bezbjednosni zvaničnici, koji su govorili pod uslovom da budu neimenovani, jer nisu ovlašćeni da informišu medije, kažu da su pogubljenja izvršena danas, prenio je AP.

Devetorica su proglašena krivim za učešće u bombaškom napadu u kojem je ubijen Hišam Barakat, najvisi vladin zvaničnik koga su ubili islamski ekstremisti. Najviši žalbeni sud u Egiptu potvrdio je smrtne kazne u novembru. 

Amnesti internešenel je juče pozvao Egipat da zaustavi pogubljenja, rekavši da su neki optuženi rekli da su priznali krivično djelo pod torturom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.