Konsultativno saslušanje o poskupljenju struje sledeće sedmice
ilustracija

Na zahtjev DPSa, SDa, SDPa

Konsultativno saslušanje o poskupljenju struje sledeće sedmice

Cjelishodnije je da prihvatimo inicijativu DPS-a, zato što bismo u tom slučaju, pored ministarke Dragice Sekulić, bili u prilici da čujemo i stavove predstavnika rukovodstva Elektroprivrede i Regulatorne agencije za energetiku, kazao je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Predrag Sekulić.

On je kazao Pobjedi da će konsultativno saslušanje u vezi s najnovijim poskupljenjem struje biti održano najvjerovatnije iduće sedmice i da će biti prihvaćen prijedlog DPS.

Podsjetimo da su protekle sedmice poslanici DPS i SD podnijeli Odboru za ekonomiju zahtjev za konsultativno saslušanje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, rukovodstva EPCG i predstavnika RAE na temu utvrđivanja cijena električne energije i određivanja tarifnih paketa. Ranije je i SDP podnio zahtjev za kontrolno saslušanje Sekulić.

"Predložio sam kolegama iz Odbora za ekonomiju da konsultativno saslušanje održimo iduće sedmice, jer vjerujem da smo saglasni da to bude u što kraćem roku. Vjerujem da smo takođe u većini saglasni da je cjelishodnije da prihvatimo inicijativu kolega iz DPS zato što bismo u tom slučaju, pored ministarke Dragice Sekulić, bili u prilici da čujemo i predstavnike rukovodstva Elektroprivrede i Regulatorne agencije za energetiku", kazao je Sekulić.

Do konsultativnog saslušanja od institucija treba da dobiju dodatni materijal.

"Do tada treba da zatražimo od Ministarstva ekonomije, Elektroprivrede i RAE dodatni materijal na osnovu kojeg bismo vodili raspravu", objasnio je predsjednik Odbora.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.