Budva: Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5.6 miliona eura
Budva, ilustracija

Budva: Nisu dolazili na posao a primali platu, šteta 5.6 miliona eura

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vrIJeme ne idu na posao.

"Taj problem naslijedili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primjerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca, kazao je za Pobjedu potpredsjednik opštine Budva Vladimir Bulatović.

"Ako bismo uzeli aproksimaciju zarada za poslednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 eura", kaže Bulatović, objavila je Pobjeda u jučerašnjem izdanju.

Riječ je o zaposlenima koji u prosjeku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nisu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namjera da uvaži i zaštiti veliki broj zaposlenih koji savjesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.