Spriječen napad Islamske države u Sjevernoj Makedoniji
Foto: Ilustracija

Spriječen napad Islamske države u Sjevernoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije sprovelo je akciju kako bi spriječilo napad Islamske države u toj zemlji.

Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmijenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom" o planovima ekstremista za teroristički napad.

"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mjera i aktivnosti, obezbjedujuci adekvatne naloge za njihovo sprovođenje. 

Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uređaja povezanih s mogucim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovođenjem akcija, mjera i aktivnosti na obezbjeđivanju građana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, prenosi RTS. 

SAD ukazuju na pojačan rizik od terorističkih napada u toj balkanskoj državi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.