Marković sjutra otvara Ski centar Kolašin 1600
Foto: Vlada Crne Gore

Marković sjutra otvara Ski centar Kolašin 1600

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pustiće sjutra zajedno sa direktorima Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i Skijališta Crne Gore Milošem Popovićem, u rad žičaru-šestosjed u novom Ski centru Kolašin 1600 na Bjelasici.

Kako su naveli iz Vlade Crne Gore, novi ski centar sadrži, u sadašnjoj fazi, restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km. Za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička u hidrotehnička infrastruktura.

1111

Pojašnjavajući da je u turistički kompleks od četiri hotela uz ski centar Kolašin 1600 planirana ukupna investicija od 77 miliona eura.

Dodajući da valorizacija Bjelasice i Komova podrazumijeva stvaranje prestižne turističke destinacije sa 224 km ski staza najvišeg kvaliteta, 52 žičare, 52 hotela i 23 pansionska hotela (kondo, apartmani i dr.).

Kolasin1600SasaFOTO2

Svečanost koju organizuju Skijališta Crne Gore počinje u 12:00 sati.

Prisutnima će se obratiti ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i direktori Uprave javnih radova i Skijališta Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.