Kotorski festival pozorišta za djecu ponovo zaslužio EFFE oznaku kvaliteta
Foto: KFPD

Kotorski festival pozorišta za djecu ponovo zaslužio EFFE oznaku kvaliteta

Kotorski festival pozorišta za djecu još jednom je potvrdio svoj kvalitet dobijanjem oznake EFFE i za naredne dvije godine.

Iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu su kazali da je prva misija EFFE-a označavanje kvaliteta.

EFFE oznaka se daje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Kotorski festival pozorišta za djecu je prije dvije godine po prvi put dobio EFFE oznaku kvaliteta, kad je prijava odobrena od strane međunarodnog žirija, nakon uspješne evasuluacije od strane tima eksperata. Kvalitet koji je tad prepoznat održao se kroz protekla dva izdanja, te je festivalu produžena EFFE oznaka i za naredne dvije godine (2019-2020).

Kako se dalje navodi, EFFE Platforma je dio aktivnog angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike, a EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe je rezultat dugogodišnjeg intenzivne saradnje EFA sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom.

Kotorski festival pozorišta za djecu će i u narednom periodu održati nivo kvaliteta, čemu svjedoči i predan rad i prijave renomiranih svjetskih dječijih pozorišta i pozorišnih trupa za 27. izdanje festivala koje nas očekuje ovog jula u Kotoru.

"Ovakvom predanošću i radom za djecu činimo Kotor i Crnu Goru boljim mjestima - plemenitijim, kreativnijim, ljepšim i kulturnijim. Naša je vizija da Kotor bude centar pozorišne umjetnosti za djecu i mlade za region jugoistočne Evrope, pa i šire, a za djecu grad iz bajke, kakvim ga iz ljeta u ljeto činimo", rečeno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.