Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste
Foto: Printscreen

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Hrvatska policija privela danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal.

Priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku.

On će najvjerovatnije sjutra biti ispitan u splitskom tužilaštvu.

Zbog subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu uhapšena su trojica od petorice napadača.

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je u ponedjeljak jednomjesečni pritvor dvojici 25-godišnjaka, dok je 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Pritvor je određen na predlog splitskog Državnog tužilaštva koje je otvorilo istragu protiv trojice uhapšenih zbog sumnje da su počinili krivična djela nanonošenja teških fizičkih povreda u pokušaju i razbojništva.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 9. februara 2019. oko 13.35 sati u Splitu postupali zajednički i dogovorno na način da su u ugostiteljskom objektu pristupili trojici mladića i zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim neutvrđenim predmetima po tijelu nazivajući ih pogrdnim imenima", navelo je tužilaštvo.

Dvojica napadnutih vaterpolista uspjela su da pobjegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Napad na vaterpoliste osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski komitet.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.