Reakcije advokata na spisak Sudskog savjeta: Podaci su netačni
Foto: Ilustracija

Reakcije advokata na spisak Sudskog savjeta: Podaci su netačni

Nakon što je Pobjeda objavila spiskove sa imenima i prezimenima i prihodima advokata koji su bili angažovani kao branioci po službenoj dužnosti od 2014. do 1. januara ove godine koje im dostavio Sudski savjet Crne Gore, a koje je prenio Kodex, oglasili se advokati koji tvrde da iznijeti podaci nijesu tačni.

Prema podacima Sudskog savjeta samo u prethodnoj godini za odbrane po službenoj dužnosti iz budžeta je izdvojeno 1.350.399,02 eura, dok je ova cifra prije dvije godine (2017) iznosila 2.022.834,92.

"U navedenom periodu nijesam imao nijednu službenu odbranu, osim jedne, gdje me po tadašnjem zakonu izabrao klijent ( 2015. ). Sve ostalo navedeno su iznosi koji su po osnovu oslobađajućih ili odbijajućih presuda dosuđivani strankama. Sve ove informacije ima i Sudski savjet koji namjerno ili nenamjerno, ove informacije nije dao. Ovim pisanjem smatram da je moje ime dovedeno u vezu sa dodijeljivanjem odbrana po službenoj dužnosti, preko reda, iako istu, lako je provjerljivo preko suda ili tužilaštva nijesam dobio punih pet godina ( sve do kraja 2018. )", naveo je u reagovanju advokat Dušan Lukšić za Antenu M.

Advokat Dragoljub Đukanović rekao, je u izjavi za Dan, da bi volio da mu iz Sudskog savjeta pokažu makar jedno rješenje za ovih pet godina gdje je nekog branio po službenoj dužnosti.

On je dodao da su podaci koji su saopšteni klasična laž.

“Očigledno je neko želio da na ovaj način prikrije neke druge stvari o kojima ću govoriti narednih dana. Ono što je činjenica jeste da nijesam imao nijednu službenu odbranu, a i kada sam bio na redu po spisku uvijek sam je ustupao nekom od mlađih kolega”, saopštio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.