Tramp: Podržavam NATO 100 odsto
Donald Tramp

Tramp: Podržavam NATO 100 odsto

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da podržava "NATO 100 odsto", ali je ponovio da ostale zemlje članice treba da povećaju svoje vojne troškove.

"Bićemo sa NATO-om 100 odsto, ali kao što sam to kao zemljama (članicama) treba da plate", rekao je Tramp u Pentagonu u govoru o novoj američkoj strategiji protivraketne odbrane.

Trampova izjava dolazi u trenutku ponovne sumnje o američkom angažmanu u Alijansi. 

"Ne možemo biti gluplji od ostalih. To nije moguće. Nećemo da nas za takve smatraju, a vjerujte mi, tokom godina, to nam govore iza naših leđa", dodao je američki predsjednik. 

List Njujork tajms prenio je da je Tramp u nekoliko navrata prošle godine američkim visokim zvaničnicima rekao da ne vidi interes NATO-a i da bi SAD trebalo da se povuku iz Alijanse.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.