Evo ko su učesnici Montevizije 2019.
Ilustracija

Evo ko su učesnici Montevizije 2019.

Pet kompozicija koje su odabrali članovi Selekcione komisije, imaće priliku da se takmiči i u drugoj rundi, a samo jedna će osvojiti kartu za Tel Aviv i predstavljati Crnu Goru i Radio Televiziju Crne Gore (RTCG) na narednom Eurosongu.

Kako prenosi portal RTCG ovo su učesnici: 

Ostvarenje “Uzmi ili ostavi” kompozitora i aranžera Bojana Momčilovića i Zorana Radonjića, tekstopisca i izvođača Nine Petković.

Numera “Nepogrješiva “, za koju je muziku pisao Vladimir Grajić - Graja, tekst Snežana Vukomanović, a aranžman Ivan Branisavljević. Kompoziciju izvodi Monika Knezović.

Dejan Božović - napisao je muziku i aranžman za pjesmu “Ti”, dok se za stihove pobrinuo Aleksandar Miličić, a izvodi D-Moll Band.

Sa pjesmom “Nevinost” u dalje takmičenje plasirala se Ivana Popović Martinović. Ona je i autor strofa. Muziku je povjerila Slavku Milovanoviću, a aranžman Vladanu Popoviću - Popu i Marku Milatoviću.

Konačno, numera “Ja sam ti san” za koju je muziku, tekst uradila Andrea Demirović, aranžman Majkl Džejms Daun i Primož Poglajen. Izvođač je Andrea Demirović.

"Selekciona komisija koju su i ove godine činili renomirani muzički znalci i stvaraoci - dvije dame: Aleksandra Vojvodić Jovović, magistrica muzike i operska solistkinja i Branka Banović, urednica u redakciji muzičkog programa u Televiziji Crne Gore, te kompozitori i autori Mihailo Radonjić, Slobodan Bučevac i predsjednik Komisije Vladimir Maraš, opredijelila se za ovih pet, nakon što je preslušala i bodovala sve kompozicije koje su zadovoljile propozicije konkursa", saopšteno je iz kabineta generalnog direktora RTCG-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.