Završeno 3D seizmičko snimanje blokova 4, 5, 9 i 10
Foto:Uprava za ugljovodonike

Istraživanje podmorja

Završeno 3D seizmičko snimanje blokova 4, 5, 9 i 10

3D seizmičko snimanje površine blokova 4, 5, 9 i 10 završeno je rano jutros u 05:55. Snimanje podmorja na ovim blokovima trajalo je 29 dana rada i završeno je bez većih zastoja u radu, saopšteno je iz Uprave za ugljovodnike.

U ovom periodu, 3D seizmičko simanje je realizovano bez problema i zastoja. Sve mjere zaštite životne sredine i monitoringa parametara životne sredine su sprovedene u skladu sa Elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu, kažu iz Uprave.

3D seizmičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 4, 5, 9 i 10 počelo je 19. novembra u ranim jutarnjim časovima i trajalo je 29 dana rada.

Istraživanje na blokovima 4, 5, 9 i 10 vršila je kompanija Shearwater za potrebe koncesionara ENI/Novatek na ovim blokovima. Istraživanje je izvršeno u skladu sa Ugovorom o koncesiji za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika sa koncesionarima Eni/Novatek, koje je sastavni dio radnog programa po tom ugovoru. Aktivnosti 3D seizmičkog snimanja završene su u definisanim rokovima za završetak istražnih aktivnosti -  kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.