Kostić novčano pomogao svojim zaposlenima koji su u 2018. postali roditelji
Miodrag Kostić

Pomoć u iznosu od oko 67 ipo hiljada eura

Kostić novčano pomogao svojim zaposlenima koji su u 2018. postali roditelji

Kompanija MK Group dodijelila je juče više od osam miliona dinara (oko 67 ipo hiljada eura) novčane pomoći svojim zaposlenima u 16 kompanija, koji su tokom 2018. godine postali roditelji, sa idejom da pruži podršku i promoviše porodične vrijednosti.

Novčana pomoć ove godine otišla je u ruke 152 roditelja i djece, a MK grupa ovaj projekat sprovodi već drugu godinu za redom. Prošle godine pomoć je dobilo više od 550 mališana čiji su roditelji zaposleni u nekoj kompanija koje su članice MK Grupe.

Predsjednik MK Gruop Miodrag Kostić, rekao je na dodjeli vaučera da je kuriozitet ove godine i to što su prisutni roditelji iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

"Nadamo se da će sljedeće godine biti 200 djece. MK Grupa je ovaj projekat pokrenula prošle godine i to će se nastaviti. Danas smo imali jednog roditelja koji je primio nagradu i od 30.000 dinara (oko 25 eura) za novorođeno dijete u 2018 ali i od 50.000 dinara(oko 420 eura) za one porodice koje imaju troje djece", rekao je Kostić.

Kostić je kazao da je tempo života poslednjih 20 godina toliko narastao da dovodi do smanjenja broja brakova, a sa druge strane je primjetna i statistika koja govori o tome da je sve više razvedenih brakova.

"Sa treće strane, imamo i brakova sa sve manje djece. Ja mislim da se MK Group uključila u klub onih koji su prepoznali taj problem i na ovaj način želimo da pospješimo sve roditelje koji rade u našoj grupi, da rađaju što više djece, a mi ćemo pomoći koliko god možemo", dodao je Kostić.

Roditelj Jelena Vujnović, koja je zaposlena u MK Grupi, rekla je da kao majka troje djece ima poteškoća da uskladi porodicu i posao, ali da je sve lakše kada "ima kompaniju iza sebe".

"Ovo je prilika da jedni druge darujemo i da kompanija pokaže još malo više naklonosti ka svojim zaposlenima. Milsim da je ovo mnogo velika stvar za zaposlene, znači dosta i na ovaj način kompanija njeguje porodične vrijednosti. Pokazuje svojim zaposlenima koliko ima srca i koliko smo jedni drugima važni", rekla Je Vujnović.

Roditelj je u 2018. postao i Saša Kapular, zaposlen u hotelu Kampinski Adriatic u Istri u Hrvatskoj, a prema njegovim riječima, ovakva vrsta pomoći prije svega roditeljima znači "osjećaj pripadnosti grupaciji za koju rade".

"Za nas iz Portoroža ovo prije svega znači osjećaj pripadnosti grupaciji, koja misli na nas i naše najmilije. Izuzetno nam je drago što smo dio ove kompanije i što nam uliva sigurnost i nadu za budućnost", rekao je Kapular.

Kompanija MK Grupa ovim projektom nastoji da pruži doprinos i podršku zaposlenima, kako bi pomogla u podizanju stope nataliteta, te kako bi podstakla i druge kompanije da razviju svoje slične sisteme podrške.

Prošle godine, MK Group je izdvojila takodje više od osam miliona dinara za istu namjenu.

Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.