Zaštitnica napuštenih životinja neće ići u zatvor, SDP joj donirao novac za kaznu
ilustracija

Pljevlja

Zaštitnica napuštenih životinja neće ići u zatvor, SDP joj donirao novac za kaznu

Babica i dugogodišnji zaštitnica napuštenih životinja Indira Lajko neće ići u zatvor što je hranila ulične pse, jer su joj članovi Socijaldemokratske partije uplatili 200 eura, kako bi mogla da plati kaznu i troškove suda.

Lajko je juče saopštila da joj je novac uplaćen i da je zahvalna članovima SDP-a koji su joj pomogli, kao i redakciji dnevnog lista „Dan“ zbog objavljene informacije o kazni koju joj je izrekao Sud za prekršaje po prijavi Komunalne policije.

“Istog dana kada je „Dan“ objavio vijest da moram da idem u zatvor četiri dana, jer nemam novca da platim kaznu, sa privatnog broja me je pozvao predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić i saopštio mi da članovi SDP-a to neće dozvoliti i da će kazna biti plaćena. Danas mi je uplaćen novac za kaznu i sve sudske troškove koji su vezani za ovu kaznu, tako da neću ići u zatvor”, kazala je Lajko.

Zahvalnost je uputila i svim medijima koji su prenijeli informaciju o njenom progonstvu. Ona je kazala da je suviše icrpljena uslijed borbe za zaštitu napuštenih životinja i da je mnogo nepravde i bola zbog toga pretrpjela.

Podsjeća se, Indira Lajko je osuđena na novčanu kaznu od 150 eura zbog prijave komunalnog inspektora da je hranila napuštene životinje u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi, kao i zbog činjenice da je odbila da ukloni posude u kojima je bila hrana i voda za pse. Pošto nije mogla da plati puni iznos kazne i troškove postupka, novčana kazna je preinačena u četiri dana zatvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.