Indijski fudbaler postao najmlađi strijelac u ligi i prevarant u isto vrijeme
Gurav Muhi

Uspio da obmane javnost da je mlađi više od deset godina

Indijski fudbaler postao najmlađi strijelac u ligi i prevarant u isto vrijeme

Indijski fudbaler Gurav Muhi uspio je da obmane javnost i čelnike indijske fudbalske lige koja mu je povjerovala da je više od deceniju mlađi nego što jeste.

Muhi je nastupio za Jamšedpur u Superligi Indije u remiju protiv Bengalurua, kada je uspio da postigne gol i time postane najmlađi strijelac u istoriji ove lige.

Ipak, još u oktobru izazvana je sumnja oko starosti ovog fudbalera, a sada je i pokrenut postupak protiv njega zbog pokušaja obmane.

Indijac je, takođe, suspendovan.

Muhi je rekao da ima 16 godina, ali se na kraj ispostavilo da on u stvari ima 28. 

Ovo nije prvi put da je Muhi pokušao da slaže za godine, jer je 2015. pozvan u nacionalnu selekciju do 17 godina za Svjetsko prvenstvo, ali je tada priznao da ima više od dozvoljenog broja godina, kao i mnogi od njegovih saigrača. 

S obzirom da je Indijac i ranije bio poznat po laganju za starost, ostaje nejasno kako su mu indijski čelnici opet povjerovali. 

"Disciplinska komisija AIFF shvata ozbiljnost ovog prekršaja i zato je suspendovala igrača iz svih takmičenja pod njenom organizacijom, sve dok se ne donese konačna odluka",navodi se u saopštenju.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.