Radunović: Unaprjeđenje informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću
Radunović i Kažimir

"Želimo da poboljšamo javne finansije u Crnoj Gori u regulaciji igara na sreću"

Radunović: Unaprjeđenje informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću

Ministar finansija u Vladi Crne Gore, Darko Radunović i potpredsjednik Vlade i ministar finansija Republike Slovačke, Peter Kažimir potpisali su danas u Vili „Gorica“ Sporazum o finansijskoj kontribuciji između ministarstava finansija Crne Gore i Republike Slovačke, u iznosu od milion eura.

Kako su kazali iz Mnistarstva finansija, riječ je o finansijskoj podršci Republike Slovačke sa ciljem unaprjeđenja informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću, kroz podršku softverskog i hardverskog rješenja, kao i jačanja kapaciteta Uprave za igre na sreću.

Ministar se zahvalio slovačkom kolegi na dosadašnjoj saradnji i naglasio da cijeni napore Republike Slovačke u cjelokupnom procesu planiranja pomoći, kao i u procesu pružanja podrške u ovogodišnjoj bilateralnoj budžetskoj saradnji. 

Na kraju svog izlaganja, Radunović je izrazio zahvalnost i Ambasadi Republike Slovačke na pruženoj podršci i zalaganju za pomoć Crnoj Gori tokom cijelog procesa i istakao očekivanja da će politika Republike Slovačke i dalje biti usmjerena ka ostvarivanju razvojnih ciljeva crnogorske ekonomije. 

„Želimo da poboljšamo javne finansije u Crnoj Gori u regulaciji igara na sreću. Imali smo vrlo složenu etapu – modernizaciju javnih finansija smo već sproveli i želimo da naša iskustva prenesemo Crnoj Gori. Crna Gora je naša prijateljska zemlja i želimo da pomognemo u procesu Vašeg približavanja EU“, saopštio je Kažimir i dodao da današnje potpisivanje Sporazuma treba da pomogne progres Crne Gore u oblasti igara na sreću sa ciljem povećanja prihoda.

Prije potpisivanja Sporazuma, Radunović je sa saradnicima priredio svečani prijem u Vili „Gorica“ za članove slovačke delegacije na čelu Kažimirom.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.