Jovanović: Stavom zaposlenog u VCG uvrijeđeno preko 85 % građana Crne Gore
Nikola Jovanović

Jovanović: Stavom zaposlenog u VCG uvrijeđeno preko 85 % građana Crne Gore

Činjenica da je zaposleni u Generalštabu Vojske Crne Gore javno čestitao formiranje oružanih snaga na Kosovu još jednom dokazuje da ministarstvo, zajedno sa Vladom Crne Gore, podržava kosovske teroriste i separatiste koji pokušavaju da provokacijama stvore tenzije i izazovu reakciju Srbije, saopštio je Nikola Jovanović portparol DNPa.

Kako su objavili mediji, zaposleni u Vojsci Crne Gore javno je na Fejsbuku pozdravio odluku kosovskih vlasti o formiranju oružanih snaga, iako država čiji je službenik zvanično nije podržala taj čin, a iz NATO poručili da je “loš trenutak za takav potez” gdje je objavio svoju fotografiju, ispod koje na albanskom jeziku piše - “podržavamo Vojsku Kosova”. Na fotografiji je istaknuta i zastava Kosova, simbol sigurnosnih snaga te države i albanski dvoglavi orao. Iz Ministarstva odbrane su kazali da ne komentarišu privatne postove na društvenim mrežama.

Jovanović ocjenjuje da bezuspješni pokušaji da se ministarstvo, kako kaže, ogradi od stavova svog zaposlenog jer je isti dužan da prilikom iznošenja stavova u javnost  čuva kako svoj tako i ugled državnog organa u kojem je angažovan.

"Ukoliko ne uslijedi hitna i primjerena reakcija i najoštrije sankcionisanje zbog javno iznesenih stavova koji afirmišu nasilje i konflikte od strane ministarstva onda je jasno da ova čestitka kosovskim teroristima apsolutno dolazi od strane ministarstva. Najvjerovatnije je da je ovaj zaposleni napisao ono što se po hodnicima ministarstva može čuti kao i na sastancima na koje je angažovan kao prevodilac a to je da Vlada Crne Gore podržava transformaciju kosovske terorističke organizacije u tzv. Vojsku Kosova. U trenutku kada se ovim činom želi unijeti haos u južnoj srpskoj pokrajini, ovakve skandalozne izjave dodatno pogoršavaju situaciju", naveo je Jovanović.

On tvrdi i da je stavom zaposlenog u Generalštabu grubo uvrijeđeno preko 85 % građana Crne Gore koji su bili protiv  priznanja Kosova, što je resornom ministru, dodaje, itekako poznato ukoliko pažljivo prati izjave premijera Duška Markovića koji je to javno priznao.

"Nažalost ova čestitka sigurno nije iznenadila nikoga u Crnoj Gori jer je očigledno postalo  da aktuelna vlast ima bolje odnose sa kosovskim vlastima, koji su do prije nekoliko godina bili na crvenim Interpolovim potjernicama i označeni kao teroristi,  nego sa državnim vrhom Republike Srbije", kazao je Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.