Mej: Glasanje o Bregzitu u trećoj sedmici u januaru 2019.
Tereza Mej

Mej: Glasanje o Bregzitu u trećoj sedmici u januaru 2019.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je danas da će glasanje o Bregzitu u britanskom parlamentu biti održano u trećoj sedmici januara naredne godine.

Parlament Velike Britanije je prošle nedjelje trebalo da glasa o dogovoru o Bregzitu koji je Mej postigla s liderima EU, ali je ona odložila glasanje pošto je bilo jasno da će većina poslanika biti protiv njega.

Velika Britanija je 2016. glasala na referendumu za izlazak iz Evropske unije, što treba da se dogodi 29. marta iduće godine.

U sporazumu postignutom između Britanije i EU se određuju uslovi izlaska i uključuje deklaracija sa skicom budućih odnosa između dvije strane. Ali taj sporazum stupa na snagu samo ako ga parlamenti Velike Britanije i EU odobre.

Tereza Mej ima teškoće da ubijedi svoj Parlament da odobri sporazum postignut s evropskom dvadesetsedmoricom u novembru o uslovima razlaza.

Ona je upozorila i da bi novi referendum "nanio nepovratnu štetu integritetu našeg političkog života".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.