Deset ruskih suhoja raspoređeno na Krimu
ilustracija

Deset ruskih suhoja raspoređeno na Krimu

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je rasporedilo više od deset "suhoja" Su-27 i Su-30 borbenih aviona na Krimu, nakon što je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da Ukrajina navodno priprema "provokaciju" u blizini Krima krajem godin

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su avioni raspoređeni u vojnu bazu Belbek na Krimu, gdje će biti trajno stacionirani.

Sergej Lavrov je ranije danas izjavio da ukrajinski predsjednik Petro Porošenko planira oružanu provokaciju na granici sa Krimom tokom poslednjih deset dana decembra, te poručio da će odgovoriti Ukrajini ukoliko dođe do provokacije, prenosi RTS.

Lavrov nije precizirao o kakvom "odgovoru" se radi, uzimajući u obzir da je rekao da Rusija neće ratovati sa Ukrajinom.

Tenzije između dva susjeda su pojačane nakon što je Rusija zaplijenila tri ukrajinska broda sa posadom.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.