U napuštenom objektu u Beranama pronađeno preko 50 kg eksploziva!
ilustracija

Spriječeno izvršenje teških krivičnih djela

U napuštenom objektu u Beranama pronađeno preko 50 kg eksploziva!

Policijski službenici u Beranama otkrili su danas veliku količinu eksploziva koji je bio sakriven u napuštenom objektu, a koji je, kako se sumnja, bio namijenjen izvršenju teških krivičnih djela, saopštila je Uprava policije.

Preciznim mjerenjem u prostorijam Centra bezbjednosti Berane utvrđeno da je težina pronađenog eksploziva 50,2 kilograma.

Kriminalistička obrada je u toku i policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje su nabavila i sakrila eksploziv.

"Službenici Centra bezbjednosti Berane su naime, danas zajedno sa službenicima Sektora granične policije a uz angažovanje službenih pasa, pretragom terena, u napuštenom objektu bivšeg restorana nekadašnje fabrike „Beranka“, pronašli oko 40 kilograma eksploziva", saopšteno je ranije danas iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac koji je izašao na lice mjesta i zajedno sa policijskim službenicima izvršio uviđaj.

Lice mjesta, kako se dodaje, obezbjeđivali su službenici CB Berane do dolaska policijskih službenika Direktorata za vanredne situacije – Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva koji će zajedno sa Ekipom za uviđaje CB Berane izuzeti pronađeni eksploziv, a koji će nakon obrade biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.