Vučić proglasio ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima
Aleksandar Vučić

U četiri opštine u Srbiji

Vučić proglasio ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je, konferenciji za medije u sjedištu te stranke, proglasio ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima održanim u nedjelju u četiri opštine u Srbiji.

Vučić je ocijenio da izbori nijesu bili laki "jer smo pritisnuti spolja zbog Kosova i iznutra verbalno i fizički".

"O tome neću večeras, govoriću o tome sjutra i službeno, govoriće i gospodin Nebojša Stefanović i predstavnici drugih organa SNS", rekao je Vučić, prenosi B92.

Kako je naveo, pod njegovim imenom lista na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS - četiri.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto glasova birača, a u Lučanima 66,25 odsto, ili 27 mandata.

Vučić je dodao i da je Savez za Srbiju osvojio je 9,57 odsto ili 4 mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana "Jedan tim" sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto i imaće po dva mandata.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto, a cenzus su prešle Jedinstvena Srbija sa nešto više od šest odsto, i SPS sa 5,52 odsto.

U Kladovu je Vučićeva lista osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.

Na izborima u Kuli lista pod Vučićevim imenom osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata.

SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana "Kritična masa" 8,9 odsto i POKS 6,67.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.