Kada je pravo vrijeme da kažete „volim te“?
Foto: Ilustracija

Koliko dana/sedmica bi trebalo da prođe?

Kada je pravo vrijeme da kažete „volim te“?

Koliko dana/sedmica bi trebalo da prođe prije nego što smo spremni da spavamo s nekim, uzmemo ga za ruku ili mu kažemo “volim te”? Evo što je pokazalo istraživanje!

Poznata web stranica specijalizovna za upoznavanje ljubavnih partnera sprovela je istraživanje nad 2.000 muškaraca i žena u Velikoj Britaniji.

Glavni im je cilj bio da otkriju ljubavne navike parova i istraže pravo vrijeme za preduzimanje ključnih koraka u vezi.

Sqek9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTnpNN01EQV8vMDk1OWU3NmU5MDkyMzZlMGMyM2YyNjIzYmVhNmM0MzkuanBlZ5GTAs0CngCBoTAB

Foto: Ilustracija

Do kojih su zaključaka došli?

Većina ispitanika priznala je da čekaju pet mjeseci prije nego što drugoj strani kažu: “Volim te” prvi put. Iako čekaju prije nego priznaju svoje duboke emocije, isto istraživanje je pokazalo da se trećina ispitanika u prvi seksualni odnos upušta dvije sedmice nakon upoznavanja, dok se prvo držanje ruke u 34 posto slučajeva dogodi tek nakon prvog seksa.

Istraživanje je otkrilo da se većina parova vjeri nakon dvije godine veze, vjenča nakon tri godine, a roditelji postaju nakon četiri godina zajedničke ljubavi.

Ljepota&Zdravlje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.