Danas se navršava 11 mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića: Ubice i dalje nepoznate
Oliver Ivanović

"Cilj svima treba da bude isti"

Danas se navršava 11 mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića: Ubice i dalje nepoznate

Sa mjesta gdje je prije tačno 11 mjeseci, hicima iz vatrenog oružja ubijen lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović, i na kojem su danas njegove stranačke kolege, članovi porodice i prijatelji upalili svijeće, još jednom je zatraženo da se ubice ovog gnusnog zločina pronađu i kazne.

Iako su od početka izražavali sumnju da će se to ikada desiti, i da do danas nemaju nikakve informacije o izvršiocima, nalogodavcima i svima onih koji čine pozadinu ovog slučaja, poručuju da neće odustati.

U tom cilju pozvali su istražne organe sa Kosova i iz Srbije da uspostave saradnju koja će imati samo jedan cilj - da što prije pronađu ubicu Olivera Ivanovića.

"Želim ovu priliku da iskoristim da zamolim istražne organe sa Kosova i tužioca da ustupe taj dokazni materijal – čaure. Mi ne utičemo na istražne organe, neka oni rade svoj dio posla, ali apelujemo da izvrše tu razmjenu o kojoj pričaju i jedni i drugi. Ja mislim da cilj svima treba da bude isti, a to je da što prije pronađu ubicu Olivera Ivanovića", rekla je funkcioner SDP-a Ksenija Božović.

Podsjećajući na riječi koje je često slušao od brata i koje su ispisane na spomen ploči ispred stranačkih prostorija gdje je i ubijen, Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera, izrazio je nadu da će „Oliverov duh ostati prisutan, kao i ideja kojom se on vodio i mnogi ljudi”.

Večernje novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.