Srušio se medicinski helikopter, svi poginuli
Foto: Twitter

Portugal

Srušio se medicinski helikopter, svi poginuli

U planinskoj oblasti u blizini Porta, drugog najvećeg grada u Portugalu, srušio se helikopter sa četiri osobe, a strahuje se da su svi poginuli.

Portugalska služba za hitnu pomoć INEM saopštila je da je operacija spasavanja u toku, ali da helikopter još nije pronađen, prenosi Rojters.

Državna televizija RTP i dnevni list "Korejo de Manja" javljaju da se helikopter srušio, pri čemu su poginula dva pilota, medicinska sestra i ljekar, koji su se nalazili u letjelici. 

Helikopter INEM-a nestao je sinoć oko 18.30, nakon što je do bolnice u Portu prebacio 76-godišnjeg pacijenta sa srčanim problemima. 

Helikopter se vraćao u bazu u Bragansi kada se srušio zbog loših vremenskih uslova, saopštio je INEM. 

Portparol regionalne vatrogasno-spasilačke službe rekao je da oko 200 spasilaca traga za helikopterom, prenosi britanska agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.