Uhapšen Miloš Delibašić
Uhapšneni Miloš Delibašić

Ubistvo brata Luke Bojovića

Uhapšen Miloš Delibašić

Miloš Delibašić, kome je nedavno ukinuta presuda kojom je bio oslobođen od optužbi da je zajedno s pokojnim stricem Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i njene pripadnike podstrekavao da ubiju brata Luke Bojovića, Nikolu, 2013. godine u Beogradu, je uhapšen.

Delibašić (34) je osumnjičen da je s Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i njene pripadnike podstrekavao da ubiju i Miloša Vidakovića u Budvi.

Prema nezvaničnim navodima, njemu je nakon hapšenja određen pritvor.

Akciju je sprovelo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

Presudu je ukinuo Apelacioni sud i naložio da se ponovi suđenje pred Specijalnim sudom Delibašiću, ali i ostaloj četvorici okrivljenih koji su bili osuđeni na kazne od 10 do 35 godina zatvora zbog ovih ubistava, kao i Goranu Bojaniću koji je bio oslobođen optužbi da je bio pripadnik Delibašićeve i Šaranovićeve grupe.

Ukinutom prvostepenom presudom, Delibašić je u aprilu ove godine oslobođen od optužbi za krivična djela zločinačko udruživanje i teško ubistvo u podstrekavanju zbog nedostatka dokaza, kada mu je ukinut i višegodišnji pritvor.

Delibašiću je do ove ukinute presude bio u pritvoru od od izručenja iz Crne Gore od marta 2014. godine, ali u aprilu nije pušten na slobodu, već je poslat u zatvor na izdržavanje kazne od 15 meseci zatvora za falsifikovanje isprave.

Kaznu je izdržao u cjelosti i početkom novembra je pušten iz zatvora na slobodu.

Agencije/Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.