Pojavio se audio snimak Kašogijevog ubice: Dobro znam da sječem
Redžep Tajip Erdogan

Turska zaključila da je 15 osoba ubilo Kašogija

Pojavio se audio snimak Kašogijevog ubice: Dobro znam da sječem

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se na audio snimku ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu čuje ubica koji kaže: "Znam dobro da sječem".

Čovjek koji se čuje na snimku, kako kaže Erdogan, visoko je rangirani pripadnik vojske i "zaposleni u mrtvačnici", koji "otvoreno" govori da može da secira tijelo, prenosi AP.

Turska je zaključila da je 15 osoba ubilo Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Audio snimak njegovog ubistva Turska je dostavila Saudijskoj Arabji, SAD-u, Njemačkoj i još nekim zemljama.

Agencija navodi da je Erdogan kritikovao i saudijskog prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana zbog toga što je prvobitno izjavio da je Kašogi napustio konzulat, a potom sam sebe demantovao.

"Ova zemlja nije glupa, zna kako da ljude drži odgovornima", rekao je Erdogan.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.