Na Kritu zaplijenjena droga vrijedna više od 100 miliona eura
ilustracija

Na Kritu zaplijenjena droga vrijedna više od 100 miliona eura

Droga čija vrijednost na ulici premašuje 100 miliona eura pronađena je juče na brodu koji je zaplijenjen u luci Iraklion na Kritu.

Kako je saopštila obalska straža, brod "Noka" pod sirijskom zastavom prevozio je više od šest tona hašiša i preko tri miliona tableta halucinogene droge "kaptagon", poznate i kao "džihadistička droga" a sve je bilo sakriveno u kontejnerima, prenijela je grčka agencija ANA.

Droga je bila sakrivena u lažnom duplom podu u osam od ukupno 18 kontejnera. Brod je krenuo iz Sirije za libijski grad Bengazi.

Jedanaestočlana posada, sastavljena od deset Sirijaca i jednog Indusa, negirala je da je znala za ilegalni teret.

Kako je navela obalska straža, bar dio droge završio bi na tržištu Evrope.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.