Januarski računi za struju će ipak biti veći?
ilustracija

Povećanje cijene mrežnih usluga

Januarski računi za struju će ipak biti veći?

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) odlučila je juče da sada ne mijenja postojeću cijenu elektične energije.

Januarski računi građanima biće, ipak, povećani - za oko 0,2 odsto zbog neznatnog rasta cijene mrežnih usluga, saznaju Vijesti.

Nezvanično, Regulatorna agencija za energetiku (RAE) potvrdila je povećanje cijene mrežnih usluga Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) za 0,7 odsto.

Izvori Vijesti tvrde da će se upravo ta korekcija kod mrežnih usluga reflektovati na januarskom računu građana, koji se dostavlja do sredine februara, dodatnih 0,2 odsto u odnosu na prethodni račun sa istom potrošnjom.

“EPCG će dodatno analizirati tržiste eletrične energije, buduće aktivnosti proizvodnih kapaciteta i definisane investicione projekte i pokušaće da donese, u narednom periodu, odluku koja je definisana na način da se pokuša naći balans između tržišnih činjenica i socio-ekonomske situacije”, saopšteno je iz EPCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.