Ronaldo se nagodio sa sudom i prihvatio uslovnu dvogodišnju  kaznu
Foto: Beta/AP

Platio 13.5 miliona

Ronaldo se nagodio sa sudom i prihvatio uslovnu dvogodišnju kaznu

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo navodno je spreman da prihvati uslovnu kaznu od dvije godine zatvora zbog utaje poreza u Španiji.

Izjasniće se krivim po četiri tačke optužbe, dok je već osuđen zbog toga što je oštetio državu Španiju za 14,7 miliona eura na osnovu novca koji je dobio za prava na imidž.

Ronaldo je isplatio ukupno 13,4 miliona od te sume, a prema navodima iz Španije, utajio je porez u periodu od 2011. do 2014. godine.

Inače, sprovođenje kazne od dvije godine zatvora podrazumijeva da tu kaznu neće odslužiti u zatvoru, s obzirom da mu je ovo prvi prekršaj takve vrste.

Međutim, u Španiji se zalažu za ovu kaznu budući da to podrazumijeva da bi se Ronaldo našao iza rešetaka ukoliko bi ponovio isti prekršaj.

Podsjetimo, problemi sa španskim vlastima jedan su od razloga što je Kristiano ljetos napustio Real i prešao u Juventus.

B92/Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.