Eurodizel ispod prosječne cijene u regionu
Foto: Ilustracija

Eurodizel ispod prosječne cijene u regionu

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori je na nivou prosjeka u državama regiona, dok je eurodizel ispod prosječne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,2 eura i Makedoniji, gdje je njegova cijena jedan eura, što je ujedno i najniže u Evropi, prenijela je agencija MINA.

Eurosuper 95 najskuplji je u Italiji, gdje litar košta 1,53 eura.

Cijene goriva u Crnoj Gori od ponedjeljka su dodatno snižene tri do šest centi.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,2 eura.

Eurodizel u Albaniji košta 1,47 eura, Srbiji 1,38 eura, Hrvatskoj 1,27 eura i u BiH 1,2 eura.

Eurodizel je jefitniji u Makedoniji gdje košta 95 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi. Najskuplje eurodizel plaćaju građani Švedske, gdje košta 1,49 eura.

Naredni obračun u Crnoj Gori će se, prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 24. decembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 25. decembra.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.