Tivat: Prijavljen zbog prijetnji ženi pa uhapšen zbog arsenala oružja u ilegalnom posjedu
Cetinje, foto:Uprava policije

Pretresi i u Nikšići i Cetinju, i Tivtu uhapšen Bjelopoljac

Tivat: Prijavljen zbog prijetnji ženi pa uhapšen zbog arsenala oružja u ilegalnom posjedu

Postupajući po prijavi za nasilje u porodici policija je u Tivtu pretresom kuće pronašla arsenal oružja kod P.Ž. (53) koji je uhapšen. U Tivtu je uhapšeno i bezbjednosno interesantno lice iz Bijelog Polja. Policija je pretresima i u Nikšiću i na Cetinju oduzela oružje i municiju.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat uhapsili bezbjednosno interesantno lice S.J. (35) iz Bijelog Polja, sa boravkom u Tivtu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Bjelopoljac je kako se navodi u prije dolaska policije pištolja bacio u dvorište.

"Policijski službenici su prethodno izvršili pretres stana i drugih prostorija u Tivtu koje koristi S.J. Tom prilikom izuzet je pištolj M57 cal. 7,62 mm, izbrušenog fabričkog broja, u čijem okviru se nalazilo osam metaka, a koji je S.J, sumnja se, bacio sa terase u dvorište neposredno prije nego što su policijski službenici ušli u stan, a što su vidjeli policisjki službenici koji su učestvovali u pretresu i bili zaduženi za opservaciju terena oko stambenog objekta u kojem S.J. stanuje", navodi se u saopštenju.

Osim pištolja, oduzete su i druge stvari pronađene u stanu tokom pretresa a to su pet mobilnih telefona koji će, zajedno sa pištoljem, biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

"S.J. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navode iz policije.

Policija je u Tivtu uhapsila i P.Ž. (53) iz Tivta osumnjičenog za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljnog držanja oružja i eksplozivnih materija

"Postupajući po prijavi da je P.Ž. upućivao prijetnje svojoj supruzi Lj.Ž. policijski službenici su izašli na lice mjesta, nakon čega su izvršene neophodne službene radnje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti: automatska puška M70, ručno rađeni pištolj cal. 9mm, ručno rađeni pištolj lovačkog kalibra, ručna bomba, kundak od automatske puške, pištoljsku cijev, 17 upaljača za eksploziv, kao i 112 komada meta od automatske puške i 148 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu", kaže se u saopštenju.

P.Ž je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Policijski službenici OB Cetinja su kontrolom vozila, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva, a kojim je upravljao B.M. (21) i u kojem su se nalazili V.M. (47) i bezbjednosno interesantno lice J.M. (28), svi iz Cetinja, pronašla i oduzela tri lovačke puške i 14 metaka, od čega su dvije puške vlasništvo pomenutog bezbjednosno interesantnog lica. 

"O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Osim toga, cetinjska policija je u jednom ugostiteljskom objektu u Cetinju kod G.S. (46) iz Cetinja pronašla kokain i marihuanu, o čemu je upoznat nadležni državni tužilac u VDT u Podgorici. Službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih, kontrolisali 64 i sankcionisali 11 ovih lica", navodi se u saopštenju UP.

Nadalje, policija je u Nikšiću izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.S. (53) iz Nikšića. 

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 197 komada municije cal. 7,62mm i okvir od automatske puške. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se nakon vještačenja u Forenzčkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela", kazali su iz UP.

Nikšićki policajci su i postupajući po prijavi J.N. da je njen brat A.N. (37) iz Nikšića nju i njenu djecu tjera iz kuće i upućuje im uvrede i prijetnje, podnijeli prekršajnu prijavu protiv A.N. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

"Policijski službenici su tom prilikom izvršili i pretres kuće i pronašli dvije ručne bombe i 30 komada pištoljske i puščane municije. O pronalasku bombi obaviješteni su službenici MUP-a – Direktorata za vanredne situacije koji su ih izuzeli sa lica mjesta. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.