Tivat jedan od domaćina Igara malih zemalja Evrope
Foto: OT

Na igrama Crna Gora nastupa od 2011. godine

Tivat jedan od domaćina Igara malih zemalja Evrope

Tivat će biti jedan od domaćina 18. Igara malih zemalja Evrope (IMZE) koje će se sljedeće godine održati od 26. maja do 2. juna, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac razgovarao je tim povodom sa predstavnikom COK-a Igorom Vušurovićem.

U  okviru multisportskog takmičenja, u Tivtu će, u sportskom centru Župa, biti održan petodnevni turnir u stonom tenisu čime će i grad Tivat bio uključen u organizaciju, saopšteno je iz te partije.

Kusovac je izrazio spremnost Opštine Tivat da pomogne u organizaciji i bude najbolji domaćin sportistima i drugim gostima.

“Mi želimo da predstavimo Tivat i sve što on ima i nudi, na najbolji mogući način. Vjerujemo da imamo šta da pokažemo i najelitnijim gostima ovog takmičenja”, rekao je Kusovac.

Vušurović je istakao da se tokom petodnevnog događaja očekuje dolazak više od 200 novinara koji će izvještavati o sportskim dešavanjima ali i prenositi impresije o gradovima domaćinima i onome što nude.

“Pred nama je najveći sportsko-organizacioni izazov sa kojim se Crna Gora susreće u svojoj sportskoj istoriji. Ugostićemo i devet ministara sporta, kao i neke vrlo značajne ličnosti na svjetskom nivou, budući da je ovo, pored sportskog, istovremeno i važan političko-ekonomski događaj”, rekao je Vušurović.

Na Igrama malih zemalja Evrope Crna Gora nastupa od 2011. godine a punopravno članstvo u asocijaciji stekla je dvije godine ranije na skupštini održanoj na Kipru. Po principu kružnog sistema, sve zemlje članice imaju obavezu organizovanja takmičenja u razmaku od dvije godine.

Asocijaciju čini devet nacionalnih olimpijskih komiteta čije zemlje imaju manje od milion stanovnika: Andora, Malta, Monako, Luksemburg, Lihtenštajn, Island, Kipar, San Marino i Crna Gora. Ovo međunarodno sportsko takmičenje prepoznato je u svijetu preko EOK /Evropski olimpijski komitet/, kao i MOK (Međunarodni olimpijski komitet).

Nakon svečane ceremonije zatvaranje IMZE u San Marinu 2017. godine, Crna Gora i naš olimpijski komitet zvanično su počeli sa pripremama za organizaciju ovog multisportskog takmičenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.