Pariz: I sjutra oklopna vozila i 8.000 policajaca
Arhiva, Foto:Anadolija

Policija priprema se za nove nasilne proteste

Pariz: I sjutra oklopna vozila i 8.000 policajaca

S obzirom na nasilne proteste proteklih pet vikenda za redom, Mišel Delpeš, komandir pariske policije, kazao je da će u subotu na ulicama glavnog grada Francuske biti raspoređena oklopna vozila i hiljade policajaca.

Delpeš je u petak za radio RTL rekao da bezbjednosne službe planiraju u Parizu rasporediti iste snage kao prošlog vikenda, što je oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila.

Istakao je da će najveća razlika biti raspoređivanje više grupa patrolnih službenika kako bi hvatali vandale koji lutaju sporednim ulicama oko avenije Šanzelize, koji su prošlog vikenda pljačkali i prouzrokovali veliku štetu.

Ove sedmice poginuo je šesti pripadnik takozvane grupe demonstranata "žuti prsluci", kojeg je udario kamion na blokadi puta.

Uprkos tome što vlasti pozivaju demonstrante da prekinu sa protestima, pokret "žutih prsluka" koji je protresao cijelu Francuska ne pokazuje znakove slabljenja.

Francuske vlasti saopštile su juče da je preminuo još jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, a nakon što ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avinjona.

Lokalni zvaničnici saopštili su da je vozač kamiona uhapšen i pritvoren nakon što je pokušao da pobjegne sa lica mjesta, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je povrijeđenog demonstranta, nakon što ga je udario kamion, zbrinula ekipa Hitne pomoći, ali da je tokom noći podlegao povredama.

Još pet demonstranata poginulo je u saobraćajnim nezgodama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" povrijeđeno u protestima protiv povećanja cijena goriva otkako su demonstracije počele prošlog mjeseca.

Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.