Raspisani tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima „Žarski“ i „Kolašin 1600“

Valorizacija potencijala Sjevera

Raspisani tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima „Žarski“ i „Kolašin 1600“

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima „Kolašin 1600“ i „Žarski“ u opštini Mojkovac.

Ukupna vrijednost nabavki je 18 miliona eura, po devet miliona eura po skijalištu, saopštila je Vladina Služba za odnose sa javnošću.

"Predmet javnih nabavki su izrada idejnih rješenja, glavnih projekata, izgradnja žičara kapaciteta 2.600 skijaša na sat, izgradnja oko 9,5 km novih ski staza na Žarskom i oko 9 km u „Kolašinu 1600“, kao i projektovanje, nabavka i izgradnja trafostanica na obije lokacije i izrada idejnih rješenja i glavnih projekata sistema vještačkog osnježavanja", navodi se u saopštenju.

Nova žičara i ski staze na skijalištu „Kolašin 1600“ povezaće ga sa skijalištem „Kolašin 1450“.

Rok za izradu dokumentacije je šest mjeseci od potpisivanja Ugovora, a za izvođenje radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao.

"Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Vlade Crne Gore kojom se želi podstaći i ubrzati razvoj Sjevera i obezbijediti valorizacija potencijala i resursa ovog dijela države", poručuju iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.