U 7 slučajeva prekršen Kodeks policijske etike
Sa sastanka, Foto:Uprava policije

Veljović sa članovima Etičkog odbora

U 7 slučajeva prekršen Kodeks policijske etike

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se sa članovima Etičkog odbora i izrazio podršku radu ovog tijela i istakao važnost nastavka preventivno – edukativnih aktivnosti na terenu koje se odnose na poštovanje načela Kodeksa policijske etike.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sastanak je bio prilika da članovi Etičkog odbora upoznaju direktora Uprave policije sa rezultatima rada u prethodnom periodu i da razgovaraju o pitanjima iz djelokruga rada Odbora, te da direktora detaljnije informišu o principima djelovanja i odlučivanja u predmetima.

"Istaknuta je i potreba daljeg jačanja saradnje Etičkog odbora na internom i eksternom nivou, posebno sa Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije i Savjetom za građansku kontrolu rada policije", navodi se u saopštenju.

Predsjednik i članovi Etičkog odbora sa Veljovićem su posebno ukazali na značaj i ulogu Odbora u praćenju primjene Kodeksa policijske etike, iniciranju izmjena i dopuna propisa u oblasti policijske etike i promociji etičkih standarda i pravila ponašanja policijskih službenika.

"Etički odbor je u proteklom periodu, tokom 2018. godine, razmatrao 17 predmeta koji su se odnosili na postupanje policijskog službenika i u sedam slučajeva se izjasnio da je došlo do kršenja normi Kodeksa policijske etike", navodi se se u sapštenju.

Podsjećanja radi, Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova konstituisan je u februaru 2006. godine i prvi je odbor ovog tipa formiran od strane jednog državnog organa.

Od 2006. godine do danas Etički odbor razmatrao je ukupno 738 predmeta. U radu Odbora učestvuju predstavnici Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Sindikata Uprave policije i nevladinog sektora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.