Trampov bivši advokat osuđen na tri godine zatvora
Foto: AA

Trampov bivši advokat osuđen na tri godine zatvora

Majkl Koen, bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, kažnjen je na tri godine zatvorske kazne

52-godišnji Koen je na Sudu u Njujorkuosuđen zbog nekoliko krivičnih djela, javlja Anadolija.

Kažnjen je zbog potplaćivanja, za koje tvrdi da je naredio Tramp, za laganje Kongresa o planovima za izgradnju Tramp kule u Moskvi.

Optužnica ga je teretila da je plaćao ženama da ćute koje su tvrdile da su s Trampom imale seksualne afere.

Koen je takođe u odvojenom saveznom slučaju osuđen i zbog poreza i optužbi za bankarsku prevaru.

Američki savezni istražitelji su objavili kako je Trump naredio Koenu da dvjema ženama isplati velike iznose kako ne bi progovorile o navodnim ljubavnim aferama s njim, uoči predsjedničke kampanje.

Koen je prošlog ljeta priznao krivicu po osam tačaka optužnice.

Tužioci su tražili do 63 mjeseca zatvora za Koena.

Predsjednik Tramp je za njega kazao da je "slabić i ne pretjerano pametan čovjek", dodajući da ne strahuje od opoziva, a da isplate dvijema ženama ne krše američke zakone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.