DPS: Odluka Ustavnog suda potvrda da je CG država vladavine prava
Foto: Ilustracija

DPS: Odluka Ustavnog suda potvrda da je CG država vladavine prava

Odluka Ustavnog suda je potvrda da je Crna Gora država vladavine prava, i da su odluke Višeg i Apelacionog suda u slučaju poslanika Medojevića i Kneževića, donesene u skladu sa zakonom, saopštili su iz DPS-a.

"Takođe, ovakav epilog svjedoči i o visokom stepenu nezavisnosti i zrelosti crnogorskog pravosuđa, u okviru kojeg svaka pojedinačna institucija obavlja svoje zadatke odgovorno i kredibilno, a prije svega vodeći  se principom  jednakosti svih građana Crne Gore pred zakonom, bez obzira na javne funkcije, političku pripadnost, ili medijske pritiske", kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da se DPS do sada nije javno izjašnjavala o ovom slučaju, prije svega kako su kazali, jer nisu željeli da bilo kakvim stavom ili komentarom ometu nepristrasni rad pravosudnih organa.

"Imajući u vidu sve okolnosti koje su pratile ovaj pravni slučaj, želimo da iskažemo svoje zadovoljstvo stepenom vladavine prava koji karakteriše aktuelni pravno-politički ambijent u crnogorskom društvu", naveli su iz Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.