Porasla cijena nafte na svjetskom tržištu
ilustracija

Porasla cijena nafte na svjetskom tržištu

Cijene nafte na međunarodnim tržištima u srijedu su porasle iznad 61 dolara, nakon pada američkih zaliha, smanjenog izvoza iz Libije kao i dogovora vodećih proizvođača o smanjenju proizvodnje nafte.

Na londonskom tržištu je cijena barela porasla za 1,08 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i sada iznosi 61,28 dolara.

U skoro identičnom iznosu je porasla cijena i na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po cijeni od 52,67 dolara, prenosi Anadolija.

Američki naftni institut (API) u utorak je saopštio da su zalihe nafte u SAD-u prošle sedmice pale za 10,2 miliona barela.

"Tržište nafte jutros je ponovo krenulo uzlaznom putanjom nakon podsticajnog izvještaja API-ja", kazao je Stiven Brenok iz kompanije PVM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.